Ko sem pri našem istrskem mesarju iskala govedino "za na hitro", je tokrat ni imel. Predlagal mi je svinjske kotletke. Kot sem že
pisala, na Hrvaškem še dobiš meso s pravim okusom, pri domačih mesarjih je celo
dobra tudi svinjina. Doma je namreč ne kupujem več, ker pri temperaturni
obdelavi oddaja nek čuden vonj. Meso pri tem mesarju pa je vedno super, čeprav
nima velike izbire, kar ponudi je dobro. Kvaliteto mesa presojamo tudi pri
našem mačku, ki je nor na sveže meso. A marsikaterega koščka mesa, ki je bilo
kupljeno v ljubljanskih trgovinah, noče niti poskusiti. Za mesom, ki je bilo
kupljeno pri našem mesarju, pa vedno poliže še svoj krožniček. Maček že ve.
oljčno olje
kotleti
sol, poper
sveži rožmarin
Meso operemo pod tekočo vodo in popivnamo s papirnimi
brisačkami. Kotlete posolimo, popopramo, vanje vtremo lističe svežega rožmarina
in jih denemo na razgreto oljčno olje. Pečemo jih nekaj minut na vsaki strani. Pri
svinjskem mesu je tako kot pri perutnini pomembno, da je dobro prepečeno.
Če smo se odločili, da kotletke pripravimo skupaj z v ponvi pečenim krompirjem, najprej spečemo tega. Potem ga pomaknemo vstran in
v isti ponvi spečemo še kotlete.
Ni komentarjev:
Objavite komentar