Za omako za tole pašto rabimo toliko časa kot za
kuhanje testenin. Medtem imamo še čas za pripravo solate. Torej kosilo na hitro,
ki to ni (ni hitra prehrana). In z mediteranskim nadihom.
Jaz sem uporabila budjolo (zašinek), lahko bi tudi
pršut ali morda celo panceto.
Pljukance lahko naredite tudi sami, lahko pa
uporabite tudi kakšno drugo bolj kompaktno testenino.
Tudi paradižnikovo omako lahko v času debelih
paradižnikov nakuhamo vnaprej.
Za 2 osebi
200 g pljukancev
oljčno olje
5 dag zašinka
3 stroki česna
1 – 3 paradižniki, odvisno od velikosti
1 majhen kozarček paradižnikove omake
1 žlička sladkorja
poper
sol po potrebi
10 lističev sveže bazilike
ovčji sir za ribanje
Na oljčnem olju prepražimo na kvadratke narezan
zašinek, kasneje dodamo še na lističe narezan česen. Pazimo na česen, da ne porjavi.
Dodamo na kocke narezan paradižnik, malo zakrožimo s kuhalnico in dodamo še
paradižnikovo omako. Dodamo žličko sladkorja in popopramo. Kuhljamo 10 minut,
solimo po potrebi in prav na koncu dodamo lističe sveže bazilike. Vmešamo še
skuhane in odcejene testenine in po vrhu naribamo ovčjega sira.
Ni komentarjev:
Objavite komentar