John je iz gozda prinesel nekaj prav lepih lisičk.
Zamislil si je istrske testenine (pljukance) z lisičkami, šparglji in panceto. Spet
me ni spustil do štedilnika, celo pomožna dela je opravil sam.
Špargljev in lisičk seveda ne moremo najti v gozdu
v istem letnem času. Šparglje smo nabrali spomladi in jih zamrznili, lisičke pa
najdemo poleti.
100 g pljukancev ali kakšnih drugih domačih
testenin
lisičke
divji šparglji
oljčno olje
čebula
panceta
sol, poper
malo belega vina
malo masla
Na hladno oljčno olje denemo nasekljano čebulo in
jo steklasto prepražimo, dodamo na majhne koščke narezano panceto, prepražimo
in dodamo še očiščene in narezane lisičke. Pražimo nekaj minut, dodamo
zamrznjene šparglje in malo belega vina. Solimo. Pražimo še deset minut,
popramo na koncu, da šparglji ne postanejo grenki. Vmešamo še kosem masla,
dodamo kuhane pljukance, premešamo in postrežemo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar