sobota, 9. julij 2016

Istrska pašta z lisičkami in šparglji

John je iz gozda prinesel nekaj prav lepih lisičk. Zamislil si je istrske testenine (pljukance) z lisičkami, šparglji in panceto. Spet me ni spustil do štedilnika, celo pomožna dela je opravil sam.
Špargljev in lisičk seveda ne moremo najti v gozdu v istem letnem času. Šparglje smo nabrali spomladi in jih zamrznili, lisičke pa najdemo poleti.


100 g pljukancev ali kakšnih drugih domačih testenin
lisičke
divji šparglji
oljčno olje
čebula
panceta
sol, poper
malo belega vina
malo masla


Na hladno oljčno olje denemo nasekljano čebulo in jo steklasto prepražimo, dodamo na majhne koščke narezano panceto, prepražimo in dodamo še očiščene in narezane lisičke. Pražimo nekaj minut, dodamo zamrznjene šparglje in malo belega vina. Solimo. Pražimo še deset minut, popramo na koncu, da šparglji ne postanejo grenki. Vmešamo še kosem masla, dodamo kuhane pljukance, premešamo in postrežemo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar