nedelja, 10. julij 2016

Zelenjava iz ponve s piščančjimi medaljoni

Priprava te jedi je enostavna, ker pripravimo vse v eni posodi. Rabimo le teflonsko ponev s pokrovom. Izbira zelenjave je poljubna, jedi bi edinole nekaj manjkalo, če ne bi imeli krompirja.
piščančji medaljoni


oljčno olje
sol, poper
svež rožmarin
lovorjev list ali dva
krompir
sladek krompir
čebula
česen
lahko tudi bučke, koromač, korenje in kakšen češnjev paradižnik

Piščančje medaljone začinimo s poprom, soljo in svežimi lističi rožmarina. Denemo jih v polivinilno vrečko, zalijemo z nekaj oljčnega olja in pustimo v marinadi kakšno uro.

Na vroče oljčno olje denemo narezan krompir in ga v pokriti ponvi pečemo 10 minut. Dodamo še ostalo narezano zelenjavo, lovorjev list in svež rožmarin, pečemo še 10 minut ali dlje, dokler ni vsa pečena. Zelenjavo odrinemo na stran in spečemo še piščančje medaljone. Pazimo da so skoz in skoz prepečeni. Posolimo še zelenjavo in postrežemo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar