torek, 30. januar 2018

Figova krostata z vlečenim testom

Sladica je nastala iz sestavin, ki sem jih imela slučajno na razpolago. Od zadnjega štrudla je ostala še ena pola vlečenega polnozrnatega testa, v zamrzovalniku pa sem imela še nekaj polovic zamrznjenih domačih fig.


vlečeno testo
1 - 2 dcl sladke smetane (odvisno od velikosti pekača)
1 - 2 jajci (odvisno od velikosti pekača)
1 vaniljin sladkor
piškotne ali krušne drobtine
maslo
2 žlici kokosovega sladkorja

Zmiksamo smetano, jajci in vaniljin sladkor. Pekač namažemo z maslom, in ga obložimo s prvim slojem vlečenega testa tako, da prekrije robove in ga premažemo s slojem jajčno smetanove mešanice. Nanj spet položimo sloj vlečenega testa in ga prelijemo z jajčno mešanico. Dodamo še en sloj vlečenega testa, ga potresemo z drobtinami (fige bodo spustile vodo) in nanje položimo polovice ali četrtine fig. Zalijemo z jajčno kremo in vse skupaj potresemo s kokosovim sladkorjem. Robove testa potlačimo ob robu in jih premažemo s stopljenim maslom. Pečemo na 180 stopinjah približno pol ure.

Ni komentarjev:

Objavite komentar