Ko sem oni dan pripravljala zeljno solato, sem,
preden sem ga narezala, vestno odstranila vse trde dele, predvsem žile na
sredini listov. Tega je bilo kar precej in hrane se ne meče stran. Zato sem
trde dele narezala na koščke in jih blanširala. Sestra Vendelina namreč zeljne
krpice pripravlja z blanširanim zeljem. Tako je bolj pripravno tudi, če Najdemo
pa tudi recepte, kjer zelje denejo neposredno pražit k čebuli.
100 g krpic na osebo
oljčno olje
malo pancete
čebula
zelje
sol, poper
Na oljčnem olju prepražimo čebulo, skupaj s
panceto. Dodamo narezano (blanširano) zelje, solimo, popramo, malo prepražimo,
pokrijemo in dušimo, dokler se v sosednjem loncu ne skuhajo krpice. Krpice odcedimo
in jih vmešamo med zelje. Če nam paše, lahko po vrhu grobo naribamo malo
ementalerja.
Ni komentarjev:
Objavite komentar