sreda, 27. junij 2018

Zeljne krpice


Ko sem oni dan pripravljala zeljno solato, sem, preden sem ga narezala, vestno odstranila vse trde dele, predvsem žile na sredini listov. Tega je bilo kar precej in hrane se ne meče stran. Zato sem trde dele narezala na koščke in jih blanširala. Sestra Vendelina namreč zeljne krpice pripravlja z blanširanim zeljem. Tako je bolj pripravno tudi, če Najdemo pa tudi recepte, kjer zelje denejo neposredno pražit k čebuli.


100 g krpic na osebo
oljčno olje
malo pancete
čebula
zelje
sol, poper

Na oljčnem olju prepražimo čebulo, skupaj s panceto. Dodamo narezano (blanširano) zelje, solimo, popramo, malo prepražimo, pokrijemo in dušimo, dokler se v sosednjem loncu ne skuhajo krpice. Krpice odcedimo in jih vmešamo med zelje. Če nam paše, lahko po vrhu grobo naribamo malo ementalerja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar