sreda, 2. januar 2019

Ajdove palačinke z rikoto


Najbrž bi bile boljše z našo slovensko skuto, a sem v hladilniku imela le rikoto, ki pa je malo sladkasta, zato sem nadev morala dodatno kisati z limono.


Za 3 palačinke premera 28 cm
8 dkg ajdove moke
3 dkg pšenične moke
ščepec soli
1,25 dl mleka
1 jajce
kokosova mast

Nadev
1 jajce
125 g rikote
0,5 dl sladke smetane
cimet
vaniljev sladkor
1 žlica kokosovega sladkorja
naribana lupinica bio limone
3 žlice limoninega soka
rozine, namočene v rumu

Sestavine za testo z električnim mešalnikom na metlice stepemo v testo, ki naj počiva vsaj dvajset minut, da se moka napne. Spečemo jih na kokosovi masti.

Jajce stepemo skupaj s sladkorjem, dodamo preostale sestavine in premešamo.

Palačinke namažemo z nadevom in jih položimo v z maslom namaščen pekač. S preostankom nadeva palačinke pomažemo že po vrhu. Pečemo jih pol ure na 180 stopinjah. Pečene potresemo s sladkorjem v prahu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar