Kar
nekaj receptov sem pregledala na spletu, da bi našla bolj preprostega, brez
odvečnih nadevov. Tako sem se na koncu odločila, da ga mariniram v koromačevih
listih, v nadev pa dodam še nekaj mlade špinače. Celo John, ki je skeptično
pogledoval v kuhinjo je bil izjemno zadovoljen z mojim lososom Wellington.
Listnato
testo je najbolj enostavno kupiti – tisto razvaljano, ki je zavito v peki
papir. Kar se tiče fileja lososa, se mi najbolj obnese sveže pakiran iz Hoferja
– ravno prav velik je za dva.
Za 2 osebi
listnato
testo
300 g
lososa
nasekljani
listi koromača
mlada
špinača
malo
naribane lupinice bio limon
2
žlički sladkorja, sol
razžvrkljano
jajce
Lososa
z vseh strani obložimo s sladkorjem, ščepom soli (ni nujno), malo nastrgane
limonine lupinice in lističi koromača ter pustimo, da vpija okuse kakšno uro
ali dve. Listnato testo razpremo, nanj položimo lističe mlade špinače in nanje
obloženega lososa. Testo zapognemo okoli lososa tako, da dobro tesni. Na delih,
kjer ga stisnemo skupaj, ga zalepimo z razžvrkljanim jajcem. Lososa v testu
denemo v pekač, obložen s peki papirjem in ga premažemo z jajcem. Denemo ga v
pečico, ogreto na 180 stopinj in pečemo pol ure. Jaz sem ga pekla v glinenem
pekaču in večino časa je bil prekrit z alu folijo (samo položena folija, tako
da diha). Tako se je pekel 45 minut (glina malo počasneje prevaja toploto,
folija skrbi zato, da nam testo ne počrni).
Ni komentarjev:
Objavite komentar