Na vrtu mi je pognala izjemno lepa stebelna zelena. Prijateljica mi je povedala, da stebla vsako jutro soči, liste pa porabi za juho. Jaz sem iz vsega skupaj pripravila izjemno juho. Malo okusa po orehih, najbrž so zato zeleno vključili v slovito solato Waldorf.
oljčno
olje
maslo
krompir
stebelna
zelena
sol,
poper
Za 4 osebe
1 stebelna zelena
4 krompirji
50 g masla
2 žlici oljčnega olja
sol, sveže mlet poper
(mleko po okusu)
Na stopljenem maslu in oljčnem olju prepražimo na
tanke rezine narezan krompir, da se zlato opeče. Dodamo še narezano zeleno. Vse
skupaj zalijemo z vodo, da prekrije zelenjavo. Kuhamo, dokler se sestavine ne
zmehčajo, kakšnih dvajset minut. Solimo in popramo. Juho sesekljamo s paličnim
mešalnikom, nato vanjo dodamo še mleko in juho še enkrat zavremo. Izjemno.
Ni komentarjev:
Objavite komentar