nedelja, 27. september 2020

Juha iz stebelne zelene

Na vrtu mi je pognala izjemno lepa stebelna zelena. Prijateljica mi je povedala, da stebla vsako jutro soči, liste pa porabi za juho. Jaz sem iz vsega skupaj pripravila izjemno juho. Malo okusa po orehih, najbrž so zato zeleno vključili v slovito solato Waldorf.





oljčno olje

maslo

krompir

stebelna zelena

sol, poper

Za 4 osebe

1 stebelna zelena

4 krompirji

50 g masla

2 žlici oljčnega olja

sol, sveže mlet poper

(mleko po okusu)

Na stopljenem maslu in oljčnem olju prepražimo na tanke rezine narezan krompir, da se zlato opeče. Dodamo še narezano zeleno. Vse skupaj zalijemo z vodo, da prekrije zelenjavo. Kuhamo, dokler se sestavine ne zmehčajo, kakšnih dvajset minut. Solimo in popramo. Juho sesekljamo s paličnim mešalnikom, nato vanjo dodamo še mleko in juho še enkrat zavremo. Izjemno.

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar