sobota, 31. oktober 2020

Falafel v pečici

Falafel smo v tem blogu že pripravljali, le da smo ga takrat cvrli v olju, tokrat pa je pred nami bolj zdrava različica brez maščobe. 

Jaz sem ga tokrat postregla s provansalsko prilogo, ki jo boste našli v blogu nekoliko više..




200 g suhe čičerike, ki smo jo namakali preko noči

1 majhna čebula ali 2 mladi

1 strok česna

šopek peteršilja

2 – 3 vejice koriandra

1 žlička mlete kumine

1 žlička mletega koriandra

1 žlička kajenskega popra

1 žlička pecilnega praška ali sode bikarbone

sol

sveže mlet črn poper

Ključno je, da čičeriko prej namočimo za kakšnih 12 ur, najbolje preko noči. Po tem jo odcedimo, stresemo v sekljalnik, dodamo grobo nasekljano čebulo z zelenim delom vred, česen, grobo nasekljan peteršilj in koriander, začimbe, sol in pecilni. Sesekljamo in po potrebi dodamo žlico ali dve vode. Zmes mora biti grobo zrnata. Z mokrimi rokami oblikujemo za oreh velike čvrste kroglice in jih naložimo na pekač, ki smo ga prekrili s peki papirjem. Pečemo v ogreti pečici na 220 stopinjah nekaj minut, toliko da porjavijo.

 (Recept je prirejen po Novakovih)

Ni komentarjev:

Objavite komentar