Falafel smo v tem blogu že pripravljali, le da smo ga takrat cvrli v olju, tokrat pa je pred nami bolj zdrava različica brez maščobe.
Jaz sem ga tokrat postregla s provansalsko prilogo, ki jo boste našli v blogu nekoliko više..
200 g suhe čičerike, ki smo jo namakali preko noči
1 majhna čebula ali 2 mladi
1 strok česna
šopek peteršilja
2 – 3 vejice koriandra
1 žlička mlete kumine
1 žlička mletega koriandra
1 žlička kajenskega popra
1 žlička pecilnega praška ali sode bikarbone
sol
sveže mlet črn poper
Ključno je, da čičeriko prej namočimo za kakšnih 12
ur, najbolje preko noči. Po tem jo odcedimo, stresemo v sekljalnik, dodamo
grobo nasekljano čebulo z zelenim delom vred, česen, grobo nasekljan peteršilj
in koriander, začimbe, sol in pecilni. Sesekljamo in po potrebi dodamo žlico
ali dve vode. Zmes mora biti grobo zrnata. Z mokrimi rokami oblikujemo za oreh
velike čvrste kroglice in jih naložimo na pekač, ki smo ga prekrili s peki
papirjem. Pečemo v ogreti pečici na 220 stopinjah nekaj minut, toliko da
porjavijo.
(Recept je prirejen po Novakovih)
Ni komentarjev:
Objavite komentar