sobota, 31. oktober 2020

Provansalska priloga


V bistvu je to ratatuille, lahko je skuhan, ali pa pečen v pečici. Pri kuhanem Novakovi sicer pravijo, da se mora paradižnikov del kuhati posebej, da vsaka izmed zelenjav obdrži svoj intrinzičen okus. Prav tako posebej opražimo različne zelenjave. Tu pa sem skuhala vse skupaj zaradi enostavnejše priprave. Učinek, da zelenjave obdržijo svoje okuse, lahko dosežemo tudi s peko v pečici.




oljčno olje

bučka

jajčevec

rdeča paprika

feferon

okusni paradižniki

čebula (lahko tudi rdeča)

česen

sol, poper

sveži lističi bazilike in timijana

Pekač poškropimo z oljčnim oljem in vanj nadevamo na velike kose narezano zelenjavo, cele stroke česna, posolimo, posujemo z lističi bazilike in timijana in zabelimo z oljčnim oljem. Vse dobro premešamo. Pečemo na 180 stopinjah 30 minut. Nato dodamo doma narejeno paradižnikovo mezgo ali pa paradižnik iz konzerve, premešajte in pecite še deset minut. To je odlična jed za tiste, ki ne jeste mesa, lepo pa se poda tudi kot priloga k mesu (ali falaflu).

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar