nedelja, 25. oktober 2020

Posutice z radičem

Pravega prevoda na spletu nisem našla. Gre za poimenovanje testenin v hrvaški Istri. Pravzaprav gre za neke vrste krpice iz valjanega testa.

Tokrat sem jih pripravljala v čisti različici, popražen in dušen radič ima namreč poseben grenak okus, jaz sem ga takoj vzljubila, ko sem ga prvič okusila v Trentu, kjer je skupaj z gorgonzolo značilna sestavina pašt, denejo ga tudi na pizzo. Ob tej priložnosti ne bom še enkrat zapisala, kako ga v eni izmed znanih ljubljanskih picerij ne znajo pripravljati. Po pečeni pizzi ga namreč naložijo kar svežega.

Tole pašto bi lahko pripravili tudi z gorgonzolo, zakuhano v malo sladke smetane, s podušenim radičem. John ni ljubitelj gorgonzole, pa sem jo raje pripravila v čisti izvedbi.




posutice

oljčno olje

rdeč radič

poper

Ns oljčnemo olju podušimo na trakove narezan radič. Popramo. Dušimo ga do mehkega. V radič vmešamo kuhan testenine. Po okusu lahko po vrhu naribamo parmezan.

Ni komentarjev:

Objavite komentar