Pravega prevoda na spletu nisem našla. Gre za poimenovanje testenin v hrvaški Istri. Pravzaprav gre za neke vrste krpice iz valjanega testa.
Tokrat
sem jih pripravljala v čisti različici, popražen in dušen radič ima namreč
poseben grenak okus, jaz sem ga takoj vzljubila, ko sem ga prvič okusila v
Trentu, kjer je skupaj z gorgonzolo značilna sestavina pašt, denejo ga tudi na
pizzo. Ob tej priložnosti ne bom še enkrat zapisala, kako ga v eni izmed znanih
ljubljanskih picerij ne znajo pripravljati. Po pečeni pizzi ga namreč naložijo
kar svežega.
Tole
pašto bi lahko pripravili tudi z gorgonzolo, zakuhano v malo sladke smetane, s
podušenim radičem. John ni ljubitelj gorgonzole, pa sem jo raje pripravila v
čisti izvedbi.
posutice
oljčno
olje
rdeč
radič
poper
Ns
oljčnemo olju podušimo na trakove narezan radič. Popramo. Dušimo ga do mehkega.
V radič vmešamo kuhan testenine. Po okusu lahko po vrhu naribamo parmezan.
Ni komentarjev:
Objavite komentar