Danes je imel John precej specifične želje. Špagete
bolonjeze je rekel, ampak bolj pikantne. Bom zraven pivo. No, pa sem se lotila
bolonjske omake, ampak tokrat brez korenčka, ki ji sicer daje značilen sladkast
okus. Korenje je zamenjal čili (feferon), v omako pa sem namlela nekoliko več
popra. Zato mi ne zamerite skovanke za ime jedi, ker je najbrž ne boste našli
ne na kakšnem jedilniku, ne v kuharski knjigi. Predstavljate pa najbrž si, kaj
naj bi pomenilo.
Za 4 osebe
400 g špagetov
oljčno olje
1 čebula
6 strokov česna
1 čili
30 dkg mletega mesa mlade govedi
lovor, rožmarin, origano, timijan, majaron, šetraj
peteršilj
sol, poper
1 dl belega vina
2 dl paradižnikove omake
4 kosmi masla
parmezan
Na oljčnem olju skupaj s čilijem, narezanim na
kolobarčke, steklasto prepražimo čebulo. Dodamo na kolobarčke nasekljan česen
in pražimo toliko, da za diši. Čebulo in česen umaknemo v kozici na stran in
prepražimo še mleto govedino. Začinimo in premešamo. Zalijemo z belim vinom
premešamo in dodamo še paradižnikovo omako. Kuhljamo kakšnih 20 minut. Medtem
skuhamo špagete. Na odcejene špagete denemo kosem masla, omako in nariban
parmezan. Moškim poleg sicer paše pivo, nežnejšemu spolu pa verjetno bolj kozarec
merlota (antioksidanti).
Ni komentarjev:
Objavite komentar