Za 4 osebe
olivno olje
1 čebula
6 strokov česna
4 korenčki
1 koleraba
fižoleti
oluščen grah
3 krompirji
konzervi koruze (140 g)
majaron, lovorjev list, rožmarin, timijan, origano
nekaj vejic peteršilja
poper, sol
pršut
Na olivnem olju steklasto prepražimo čebulo,
kasneje dodamo še česen. Zalijemo z vodo in dodamo na koleščke narezan korenček,
na kockice narezan krompir in kolerabo, oluščen grah in fižolete (če so mladi
jih narežemo z lupino) ter kose pršuta ali preostalo kost. Začinimo in dodamo
peteršilj. Pri začinjanju moramo biti pazljivi, začimbe dodajamo s pravo mero, da ne bi kakšna izmed njih prevladala v okusu. Kuhamo kakšne pol ure. Na koncu nekaj skuhanega krompirja
pretlačimo, da je juha gostejša (tako se izognemo moki). Dodamo še koruzo in
pustimo še kakšno minuto vreti. Maneštra je gotova.
Ni komentarjev:
Objavite komentar