Kosilo je tokrat pripravljala mlajša hčera. Ker ni
pravega kosila brez sladice, si je bilo treba domisliti kaj lahko naredimo iz
doma razpoložljivih sestavin. Želela sem ji olajšati pripravo in ji predlagala
puding, a ni bila zadovoljna s tako preprosto sladico, ki po vrhu vsega vsebuje
še veliko škroba. Ker je med čokoljubci, je pobrskala po knjižici z recepti za
čokoladne sladice. In izbran je bil tale rahel čokoladni kolač.
Za model s premerom 20 cm
20 dag čokolade za kuhanje
1,5 dl vode
15 dag masla
3 jajca
10 dag sladkorja
8 dag moke
Čokolado nasekljamo in stopimo v 1,5 dl vroče vode.
Dodamo maslo in mešamo, dokler se ne stopi. V skledi penasto stepemo jajca s
sladkorjem, previdno vmešamo moko in dodamo čokoladno maso. Model obložimo s
peki papirjem, ali pa ga namažemo z maslom in potresemo s kakavom. Vanj vlijemo
testo in pečemo 18 minut v vnaprej segreti pečici na 210 stopinjah. Sredica
mora biti še vlažna. Postrežemo toplo s sladko smetano ali pa kepico
vaniljinega sladoleda.
Ni komentarjev:
Objavite komentar