nedelja, 1. december 2013

Rahel čokoladni kolač

Kosilo je tokrat pripravljala mlajša hčera. Ker ni pravega kosila brez sladice, si je bilo treba domisliti kaj lahko naredimo iz doma razpoložljivih sestavin. Želela sem ji olajšati pripravo in ji predlagala puding, a ni bila zadovoljna s tako preprosto sladico, ki po vrhu vsega vsebuje še veliko škroba. Ker je med čokoljubci, je pobrskala po knjižici z recepti za čokoladne sladice. In izbran je bil tale rahel čokoladni kolač.


Za model s premerom 20 cm
20 dag čokolade za kuhanje
1,5 dl vode
15 dag masla
3 jajca
10 dag sladkorja
8 dag moke

Čokolado nasekljamo in stopimo v 1,5 dl vroče vode. Dodamo maslo in mešamo, dokler se ne stopi. V skledi penasto stepemo jajca s sladkorjem, previdno vmešamo moko in dodamo čokoladno maso. Model obložimo s peki papirjem, ali pa ga namažemo z maslom in potresemo s kakavom. Vanj vlijemo testo in pečemo 18 minut v vnaprej segreti pečici na 210 stopinjah. Sredica mora biti še vlažna. Postrežemo toplo s sladko smetano ali pa kepico vaniljinega sladoleda.

Ni komentarjev:

Objavite komentar