Še ena jed mi je ostala iz naše zdrave poletne
kuhinje, pa jo šele sedaj dajem na blog (več najdete v avgustovskih blogih). Nastala je izpod kuhalnice mladih
kuharjev, ki proučujejo vse vidike priprave zdrave prehrane. Jed je zato
izjemno zdrava, pa še poletno lahka. Polnozrnate testenine iz pire in poletna
zelenjava na oljčnem olju.
Za 4 osebe
400 g pirinih polnozrnatih testenin
oljčno olje
1 čebula
4 stroka česna
2 korenčka
1 bučka
2 sočna primorska paradižnika
sveže mediteranske začimbe (bazilika, rožmarin,
origano, timijan)
sol, poper
Na oljčnem olju steklasto prepražimo nasekljano
čebulo, dodamo na lističe narezan česen, kockice bučk in kolobarčke korenja.
Pražimo. Dodamo še narezan paradižnik in začimbe, ter kuhamo dvajset minut, da
se omaka zgosti. Zmešamo s kuhanimi testeninami in na koncu dodamo še nekaj
sveže bazilike.
Ni komentarjev:
Objavite komentar