nedelja, 1. december 2013

Pirini svedri

Še ena jed mi je ostala iz naše zdrave poletne kuhinje, pa jo šele sedaj dajem na blog (več najdete v avgustovskih blogih). Nastala je izpod kuhalnice mladih kuharjev, ki proučujejo vse vidike priprave zdrave prehrane. Jed je zato izjemno zdrava, pa še poletno lahka. Polnozrnate testenine iz pire in poletna zelenjava na oljčnem olju.


Za 4 osebe
400 g pirinih polnozrnatih testenin
oljčno olje
1 čebula
4 stroka česna
2 korenčka
1 bučka
2 sočna primorska paradižnika
sveže mediteranske začimbe (bazilika, rožmarin, origano, timijan)
sol, poper

Na oljčnem olju steklasto prepražimo nasekljano čebulo, dodamo na lističe narezan česen, kockice bučk in kolobarčke korenja. Pražimo. Dodamo še narezan paradižnik in začimbe, ter kuhamo dvajset minut, da se omaka zgosti. Zmešamo s kuhanimi testeninami in na koncu dodamo še nekaj sveže bazilike.

Ni komentarjev:

Objavite komentar