torek, 10. december 2013

Zelenjava s piro

Doma zadnje čase strašansko zdravo jemo. Glavni razlog je v tem, ker se po kuhinji vse bolj često vrti hči, ki išče zdrave recepti in kupuje bio hrano. Tudi tale zelenjava je nastala izpod njene kuhalnice. Za zelenjavni del jedi uporabimo sezonsko zelenjavo. Glede na to, da smo v času novejših metod pridelave hrane, tudi pozimi na policah najdemo praktično vse. Torej se je dandanašnji izbor sezonske zelenjave pozimi zelo povečal.


oljčno olje
čebula, česen
sezonska zelenjava
bazilika, majaron, peteršilj
sol, poper
pira

V kozici po poljubnem vrstnem redu prepražimo in podušimo na nam ljube oblike narezano zelenjavo. Začinimo. V drugi kozici skuhamo piro (v vreli vodi v razmerju 1 : 1). Vse skupaj zmešamo in premešamo in nadzdrava jed je gotova.

Ni komentarjev:

Objavite komentar