Še eni kultni keksi moje stare mame. Tisti, ki jih
dobimo v trgovinah iz rok domačih pekarn niti približno niso podobni tem.
Običajno jih peče moja mama, tudi letos jih je spekla s pomočjo mlajše hčere.
60 dkg moke
34 dkg margarine
3 dkg kvasa
18 žlic mrzlega mleka
gosta marmelada, najbolje tista iz suhih sliv
sladkor v prahu
Moko in margarino med rokami zdrobimo, nato zmešamo
z mlekom v katerem smo šprudlali kvas (oprostite izrazu, a tako piše v
receptu). Napravimo testo, ga zavijemo v servieto in obesimo v loncu mrzle
vode, kjer naj počiva 1 uro. Nato ga razvaljamo in oblikujemo rogljiče,
polnjene z marmelado. Marmelada naj bo čim bolj gosta (zaradi sadja, ne
kakšnega želirnega sredstva), da nam med peko ne uide iz rogljičev. Spečemo na
peki papirju na 180 stopinjah. Pečene povaljamo v sladkorju v prahu.
Ni komentarjev:
Objavite komentar