Pri mesarju v Istri rečemo samo, da želimo ombolo, v
Sloveniji pa prosimo za svinjsko meso kotletov oddvojeno od kosti. Za tale
ombolo rabimo sveža mediteranska zelišča, če jih nimamo, ga raje pripravimo
samo s soljo in poprom. Najboljši je na žaru, lahko pa ga spečemo tudi na
teflonski ponvi brez dodatne maščobe. Pomembno je tudi, da je meso dobro
prepečeno. Saj vemo, svinjino in perutnino je treba dobro prepeči. Na tejle
sliki je ombolo skupaj še s čevapčiči, pa naj vas ne moti (saj veste, kaj od
tega je ombolo).
meso za ombolo
oljčno olje
sveža mediteranska zelišča (origano, timijan,
rožmarin)
sol, sveže mlet poper
Meso posolimo, nanj zmeljemo sveže mlet poper in
vtremo sveža mediteranska zelišča. Vse skupaj naoljimo in denemo v polivinilno
vrečko, iz nje iztisnemo zrak in jo damo v hladilnik za nekaj ur. Ombolo
spečemo na žaru. Pazimo, da je meso dobro prepečeno.
Ni komentarjev:
Objavite komentar