ponedeljek, 25. maj 2015

Ombolo s svežimi mediteranskimi zelišči

Pri mesarju v Istri rečemo samo, da želimo ombolo, v Sloveniji pa prosimo za svinjsko meso kotletov oddvojeno od kosti. Za tale ombolo rabimo sveža mediteranska zelišča, če jih nimamo, ga raje pripravimo samo s soljo in poprom. Najboljši je na žaru, lahko pa ga spečemo tudi na teflonski ponvi brez dodatne maščobe. Pomembno je tudi, da je meso dobro prepečeno. Saj vemo, svinjino in perutnino je treba dobro prepeči. Na tejle sliki je ombolo skupaj še s čevapčiči, pa naj vas ne moti (saj veste, kaj od tega je ombolo).


meso za ombolo
oljčno olje
sveža mediteranska zelišča (origano, timijan, rožmarin)
sol, sveže mlet poper

Meso posolimo, nanj zmeljemo sveže mlet poper in vtremo sveža mediteranska zelišča. Vse skupaj naoljimo in denemo v polivinilno vrečko, iz nje iztisnemo zrak in jo damo v hladilnik za nekaj ur. Ombolo spečemo na žaru. Pazimo, da je meso dobro prepečeno.

Ni komentarjev:

Objavite komentar