ponedeljek, 25. maj 2015

Rostbif z omako iz divjih špargljev

V času špargljev vse jedi pač delamo s šparglji. Čeprav nam že visijo iz ušes, ker jih dajemo v vsako jed. Nehote pride asociacija na sceno s šparglji v pet detectivu. Tam so bili sicer vrtni, John pa je omako pripravljal z divjimi. Ja prav ste slišali, tokrat je kuhal John.
Pa še to – na peko rostbifa se raje pripravimo kak dan, še bolje pa tri prej. Meso mora biti namreč uležano, da bi dosegli pravo mehkobo. Pravijo, da je meso dobro uležano, če pritisk s prstom v njem pusti luknjo, torej da ne skoči nazaj v prvotno obliko. No, če smo v časovni stiski, pa bo dovolj tudi par ur.


rostbif
oljčno olje
sol, sveže mlet poper
divji špargljimalo belega vina
lahko tudi malce sladke smetane

Kakšen dan, dva ali tri pred peko meso posolimo, nanj sveže zmeljemo poper ter ga naoljenega denemo v polivinilno vrečko iz katere iztisnemo zrak in jo zatesnimo.
V kozici na oljčnemo olju popražimo šparglje, jih zalijemo z malce belega vina, popopramo in posolimo in kuhljamo kakšnih deset minut, da tekočina povre. V ponvi na hitro popečemo rostbif, nanj denemo špargljevo omako, lahko še malce pokapljamo s sladko smetano, pomešamo on postrežemo.               

Ni komentarjev:

Objavite komentar