ponedeljek, 25. maj 2015

Piščančji zrezki z omako iz špargljev

Piščančje zrezke v smetanovi omaki sem v rosni starosti mojih hčera velikokrat pripravljala. O tem sem v tem blogu že pisala, zato ne bi ponavljala. Tokrat sem uporabila vrtne šparglje.


Za 4 osebe
oljčno olje
4 zrezke iz piščančjega fileja
šopek vrtnih špargljev
sol, poper
2 dl sladke smetane
4 topljive lističe sira
muškatni orešček

V kozici na oljčnem olju prepražimo šparglje, narezane na 2 cm koščke, solimo in popramo. Zalijemo jih z belim vinom in kozico pokrijemo, tako, da se šparglji dušijo do mehkega. Pokrovko odstranimo in pustimo, da tekočina povre. Piščančje fileje posolimo in popopramo. Spečemo jih na rahlo naoljeni teflonski ponvi na obeh straneh (piščančje meso mora biti dobro prepečeno). Dodamo šparglje, na zrezke položimo lističe sira in zalijemo s smetano. Po lističih sira naribamo malce muškatnega oreščka. Pokrijemo toliko, da se sir raztopi. Ponudimo najbolje s pire krompirjem.

Ni komentarjev:

Objavite komentar