Piščančje zrezke v smetanovi omaki sem v rosni
starosti mojih hčera velikokrat pripravljala. O tem sem v tem blogu že pisala, zato ne bi
ponavljala. Tokrat sem uporabila vrtne šparglje.
Za 4 osebe
oljčno olje
4 zrezke iz piščančjega fileja
šopek vrtnih špargljev
sol, poper
2 dl sladke smetane
4 topljive lističe sira
muškatni orešček
V kozici na oljčnem olju prepražimo šparglje,
narezane na 2 cm koščke, solimo in popramo. Zalijemo jih z belim vinom in
kozico pokrijemo, tako, da se šparglji dušijo do mehkega. Pokrovko odstranimo
in pustimo, da tekočina povre. Piščančje fileje posolimo in popopramo. Spečemo
jih na rahlo naoljeni teflonski ponvi na obeh straneh (piščančje meso mora biti
dobro prepečeno). Dodamo šparglje, na zrezke položimo lističe sira in zalijemo
s smetano. Po lističih sira naribamo malce muškatnega oreščka. Pokrijemo
toliko, da se sir raztopi. Ponudimo najbolje s pire krompirjem.
Ni komentarjev:
Objavite komentar