To vrsto rižote smo v blogu že kuhali, samo ne
pikantne različice. Tale recept je tudi brez mesa. Seveda pa se lahko poigrate
z razmišljanjem o okusih, ki jih želite sestaviti za vaše brbončice in dodate
piščanca, svinjino, lahko pa tudi bučke ali kakšno drugo zelenjavo, ki se poda
k rižu, papriki in paradižniku.
Za 2 oseb1
olivno olje
1 čebula
1/2 paprike
1 feferon
1 korenček
1 skodelica riža (okroglozrnati za rižote)
4 češnjevi paradižniki
majaron
svež peteršilj
sol, poper
parmezan
V ponvi na olivnem olju najprej prepražimo
nasekljano čebulo, na trakove narezano papriko in kolobarčke narezan feferon,
kasneje še na manjše koščke narezan korenček. Vse odrinemo na stran in
steklasto prepražimo riž. Zalijemo z vodo v razmerju 2:1 do riža. Dodamo na
četrtinke narezan češnjev paradižnik, nasekljan peteršilj, majaron, poper in
sol. Premešamo in kuhamo, dokler riž ni skuhan. Ko postrežemo, preko naribamo
parmezan.
Ni komentarjev:
Objavite komentar