ponedeljek, 25. maj 2015

Macedonia

Po naše sadna solata. Prvič sem se s tem imenom za sadno solato srečala na nekem kosilu v sosednji Italiji, mislim, da je bilo v Trentu, kjer je bila na meniju po odličnem kosilu. Pa mislim, da ni bila zadnja reč, ki smo jo zaužili, na koncu Italijani poleg espressa vedno postrežejo še z obvezno grapo (Una grappa dopo).
Poimenovanje za sadno solato bojda sega še v čas makedonskega imperija v času Aleksandra velikega, ker naj bi tam živeli prebivalci različnega izvora. V Franciji pa najdemo tudi zelenjavno macedonio, katere sestavina je običajno rdeč fižol, včasih pa je podobna ruski solati.
Kombinacija sadja za macedonio ni predpisana, notri denemo, kar pač imamo.


mešano narezano sadje
malo pomarančnega soka
sladkor
šilce ruma

Vse skupaj premešamo in pustimo nekaj časa v hladilniku, da se sadje prepoji in okusi premešajo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar