Po naše sadna solata. Prvič sem se s tem imenom za
sadno solato srečala na nekem kosilu v sosednji Italiji, mislim, da je bilo v
Trentu, kjer je bila na meniju po odličnem kosilu. Pa mislim, da ni bila zadnja
reč, ki smo jo zaužili, na koncu Italijani poleg espressa vedno postrežejo še z
obvezno grapo (Una grappa dopo).
Poimenovanje za sadno solato bojda sega še v čas
makedonskega imperija v času Aleksandra velikega, ker naj bi tam živeli
prebivalci različnega izvora. V Franciji pa najdemo tudi zelenjavno macedonio,
katere sestavina je običajno rdeč fižol, včasih pa je podobna ruski solati.
Kombinacija sadja za macedonio ni predpisana, notri
denemo, kar pač imamo.
mešano narezano sadje
malo pomarančnega soka
sladkor
šilce ruma
Vse skupaj premešamo in pustimo nekaj časa v
hladilniku, da se sadje prepoji in okusi premešajo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar