Carbonara. Tokrat sem karbonaro pripravila malo
drugače. V mislih so se mi namreč sestavili okusi pršuta, jajc sira in zelene,
na trakove narezane paprike. Torej nekaj svežega, v sicer običajni karbonari.
Za 2 osebi
oljčno olje
200 g špagetov
5 dag pršuta
pol zelene paprike
muškatni orešček
2 jajci
sveže nariban parmezan
sol, poper
Preden denete testenine v osoljen krop, zeleno papriko narežete na
trakove, prav tako pršut, naribate parmezan, jajčka pa ubijete v lonček in jih
razžvrkljate. Ko so kuhane al dente, jih odcedite in jih takoj v vroče vmešajte
jajčka, pršut, svežo papriko in popoprate. Vmešajte še parmezan. S soljo bodite
pri omaki previdni, ker je poleg pršut, ki lahko odda precej soli. Zato je
morda bolje, da karbonaro poskusite in po potrebi dosolite tik pred
serviranjem.
Ni komentarjev:
Objavite komentar