ponedeljek, 25. maj 2015

Bučna kremna juha z divjimi šparglji

Variant kremnih juh je ogromno. Tudi načinov priprave in zgostitve, da postanejo »kremne«. Običajno namreč ni samo zelenjava, po kateri se juha imenuje, dovolj, da zgosti želeno količino juhe. Od vseh načinov se mi je najbolje obnesla tista, ki jo Novakovi uporabljajo pri porovi juhi. Torej, da najprej na oljčnem olju (in maslu) prepražite tanke rezine krompirja, poleg morda prepražite še kaj in potem zalijete s tekočino.


Za 4 osebe
oljčno olje
2 krompirja
divji špraglji
1 bučka
sol, poper
mleko

Na oljčnem olju prepražimo na tanke rezine narezan krompir, dodamo še na centimeter narezane mehke dele špargljev brez vršičkov, še malo popražimo in zalijemo z vodo. Dodamo na kose narezane bučke, popramo in solimo. Kuhamo 15 minut, sesekljamo s paličnim mešalnikom in dodamo še vršičke špargljev. Kuhamo še 5 minut, dodamo še nekaj mleka, še enkrat prevremo in postrežemo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar