Variant kremnih juh je ogromno. Tudi načinov
priprave in zgostitve, da postanejo »kremne«. Običajno namreč ni samo
zelenjava, po kateri se juha imenuje, dovolj, da zgosti želeno količino juhe.
Od vseh načinov se mi je najbolje obnesla tista, ki jo Novakovi uporabljajo pri
porovi juhi. Torej, da najprej na oljčnem olju (in maslu) prepražite tanke
rezine krompirja, poleg morda prepražite še kaj in potem zalijete s tekočino.
Za 4 osebe
oljčno olje
2 krompirja
divji špraglji
1 bučka
sol, poper
mleko
Na oljčnem olju prepražimo na tanke rezine narezan
krompir, dodamo še na centimeter narezane mehke dele špargljev brez vršičkov,
še malo popražimo in zalijemo z vodo. Dodamo na kose narezane bučke, popramo in
solimo. Kuhamo 15 minut, sesekljamo s paličnim mešalnikom in dodamo še vršičke
špargljev. Kuhamo še 5 minut, dodamo še nekaj mleka, še enkrat prevremo in
postrežemo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar