Eržebet je spet spekla svoj legendarni
borovničev štrudl. Tokrat sem jo prosila za recept. Objavljam kar takšnega, kot
sem ga dobila. Bila pa sem presenečena, da je bila v štrudlju skuta. Čutilo se
je, kot bi bile samo borovnice.
zavitek listnatega testa
maslo
drobtine
2 kozarca (za vlaganje) borovnic
1 jajce
¼ kg domače polnomastne skute
cimet
Za štrudelj sem uporabila hoferjevo testo
za zavitke (ne light, ker ni tako dober). Je že razvaljan in zavit v rolico.
Zelo priročno.
Za 2 štrudla gre takole:
1. Na maslu sem zlatorjavo popražila bele drobtine in jih potresla po srednjem delu razprtega testa.
2. Čez sem potresla cca. 2 kozarca (za vlaganje) svežih borovnic.
3. V skledi sem stepla 1 jajce s sladkorjem (po okusu) in nato dodala 1/4 kg domače polnomastne skute in vse skupaj nadevala po borovnicah.
4. Po vrhu sem potresla kar veliko precej močnega cimeta, ker ga imamo radi.
5. Zviješ in zapogneš robove na konceh ter položiš v pekač, obložen s peki papirjem.
6. V skledici sem raztopila maslo in z njim premazala oba štrudla in testo prepikala z vilicami, da ne poči med peko. Kar velikokrat, ne more biti preveč.
7. Daš v ogreto pečico in pečeš cca. 45 minut na 180-200 stopinj celzija, da se zlatorjavo zapeče.
8. Ko se ohladi, ga potreseš s sladkorjem v prahu, ker je tak najlepši :)
Naj vam tekne.
Za 2 štrudla gre takole:
1. Na maslu sem zlatorjavo popražila bele drobtine in jih potresla po srednjem delu razprtega testa.
2. Čez sem potresla cca. 2 kozarca (za vlaganje) svežih borovnic.
3. V skledi sem stepla 1 jajce s sladkorjem (po okusu) in nato dodala 1/4 kg domače polnomastne skute in vse skupaj nadevala po borovnicah.
4. Po vrhu sem potresla kar veliko precej močnega cimeta, ker ga imamo radi.
5. Zviješ in zapogneš robove na konceh ter položiš v pekač, obložen s peki papirjem.
6. V skledici sem raztopila maslo in z njim premazala oba štrudla in testo prepikala z vilicami, da ne poči med peko. Kar velikokrat, ne more biti preveč.
7. Daš v ogreto pečico in pečeš cca. 45 minut na 180-200 stopinj celzija, da se zlatorjavo zapeče.
8. Ko se ohladi, ga potreseš s sladkorjem v prahu, ker je tak najlepši :)
Naj vam tekne.
Ni komentarjev:
Objavite komentar