Beri Džejn, ker je bila Jane v osnovni šoli pri pouku
angleščine. Jaz sem bila Elizabeth, pa mi takrat ni bilo prav všeč. Raje bi
bila Betty ali kaj takšnega, kar se je bolj kul slišalo. Ne pa Elizabeth, ki je
tako viktorijansko.
Jane nas je letos spet obdarila z lično zavito doma
pripravljeno dobroto. Doma narejeno čokolado. Bila je izjemna. Bila. Ker je
hitro pošla.
Recept je napisan izpod njene roke, ga nisem nič
spreminjala. Naj dodam edinole še to, da so bile, mislim, po vrhu poleg orehov
in mandljev posute še jagode goji. In čokolada je bila za darilno izvedbo, ki
sem jo dobila jaz, oblikovana v okroglih modelčkih.
100 g
kakava v prahu
50 g
rožičeve moke
100 g
kokosovega olja
2 ščepca
soli (jaz sem na to pozabila)
Jaz sem dodala še:(brez meric in merjenja ampak samo po občutku)
kokosov
sladkor
cimet v
prahu
mlete
orehe in mandlje
nekaj
kokosove moke (grobe)
Raztopila sem kokosovo olje, ga dala v kakav in rožičevo moko, dodala še
ostale sestavine, vse to premešala in zlila na peki papir (ki sem ga dala na
večji krožnik), posipala po čokoladi še malo cimeta, orehov, mandljev (grobo
zmletih),kokos...(samo za okrasitev). To sem dala v zamrzovalnik in po 20
minutah je nastala ta čudovita čokolada, ki jo nalomiš na koščke in z
užitkom ješ iz hladilnika.
Ni komentarjev:
Objavite komentar