Zadnje poletje in jesen v znanem kotičku gozda nisva
našla prav veliko gob, kljub temu, da bi razmere morale biti idealne. Toplo in
dež. Se je pa pripetilo, da je John, kljub temu, da se ni nadejal bere, prav na
začetku poti v skrivne kotičke našel nekaj velikih dežnikaric. In to kar nekaj. Da ne bi bilo vedno enako, jih
tokrat nisva spohala ali le spekla na olju in posula s peteršiljem, ampak sva
jih podložila z zeliščno rižoto. Zelišča pa naj bodo sveža, vsekakor ne sme
manjkati peteršilja. Mislim, da sem jaz tokrat uporabila še šetraj, timijan,
origano in rožmarin.
Za 2 osebi
200 g riža
oljčno olje
1 čebula
4 stroki česna
lahko nekaj kolesc čilija
sveža zelišča, ki jih imamo pri roki
peteršilj
lovorjev list ali dva
sol, sveže mlet poper
2 večji ali 4 manjše dežnikarice
Na oljčnem olju steklasto prepražimo nasekljano
čebulo in na lističe narezan česen, lahko pa dodamo še nekaj kolesc čilija, če
želimo malo ostrejšo jed. Steklasto prepražimo še riž in vse skupaj zalijemo s
primerno količino vode. Dodamo lističe svežih zelišč, lovorjeva lista in solimo.
Kuhamo približno 20 minut, da se riž skuha, a ne prekuha. Na oljčnem olju v
ponvi na obeh straneh popečemo dežnikarice, jih narežemo na manjše kose in položimo po rižu.
Zraven gre kozarček suhega belega vina.
rižota z gobami
Ni komentarjev:
Objavite komentar