nedelja, 11. december 2016

Presna torta z bananami in čokolado

Presne torte se je spet lotila mlajša hči. Tokrat jo je pripravljala po Terezinem receptu, a jo je nekoliko predrugačila.  Najbrž je odveč, če napišem, da je bila odlična.
Opravičujem se za slabo sliko v poznopopoldanski zimski megleni svetlobi, a komaj sem ujela v objektiv še zadnji košček preostale torte. Se pa lepo vidijo koščki banan, ki jih v prešnji različici presne torte, ki je bila objavljena v tem blogu ni bilo.


Podlaga
1 skodelica datljev
1 skodelica indijskih oreščkov (lahko brazilskih) (namočeni najmanj 4 ure, a tokrat niso bili)
1 skodelica pulpe iz indijskih oreščkov
3 žlice kokosovega olja
4 žlice kokosovega čipsa
3 žlice presnega kakava
4 banane
Krema
2 skodelice namočenih indijskih oreščkov (namočeni, a tokrat niso bili)
½ skodelice kokosovega mleka (lahko mandljevega, riževega)
Agavin sirup (po okusu)
3 žlice presne čokolade v prahu
½ skodelice kokosovega olja
(Pri Terezi še ½ skodelice kakavovega masla.)
Pulpo iz oreščkov naredimo tako, da eno skodelico oreščkov z mikserjem sesekljamo v malo vode. Pulpo dobimo še precedimo skozi krpo in uporabimo gosti del.
V mikserju sesekljamo datlje z malo vode, da dobimo datljevo pasto. Dodamo indijske oreščke, mandljevo mleko, kokosovo olje in presni kakav. Podlago poravnamo v tortni model. Nanjo zložimo narezane banane.
 Z mikserjem sesekljamo vse sestavine razen kokosovega olja (in kakavovega masla). Ko dobimo gladko kremo dodamo kokosovo olje (in kakavovo maslo) ter le na hitro zmiksamo. Postavimo v hladilnik, najbolje čez noč.

Ni komentarjev:

Objavite komentar