Presne torte se je spet lotila mlajša hči. Tokrat jo
je pripravljala po Terezinem receptu, a jo je nekoliko predrugačila. Najbrž je odveč, če napišem, da je bila
odlična.
Opravičujem se za slabo sliko v poznopopoldanski zimski
megleni svetlobi, a komaj sem ujela v objektiv še zadnji košček preostale
torte. Se pa lepo vidijo koščki banan, ki jih v prešnji različici presne torte,
ki je bila objavljena v tem blogu ni bilo.
Podlaga
1 skodelica datljev
1 skodelica indijskih oreščkov
(lahko brazilskih) (namočeni najmanj 4 ure, a tokrat niso bili)
1 skodelica pulpe iz indijskih
oreščkov
3 žlice kokosovega olja
4 žlice kokosovega čipsa
3 žlice presnega kakava
4 banane
Krema
2 skodelice namočenih indijskih oreščkov (namočeni, a tokrat niso
bili)
½ skodelice kokosovega mleka (lahko
mandljevega, riževega)
Agavin sirup (po okusu)
3 žlice presne čokolade v prahu
½ skodelice kokosovega olja
(Pri Terezi še ½ skodelice
kakavovega masla.)
Pulpo iz oreščkov naredimo tako,
da eno skodelico oreščkov z mikserjem sesekljamo v malo vode. Pulpo dobimo še precedimo
skozi krpo in uporabimo gosti del.
V mikserju sesekljamo datlje z
malo vode, da dobimo datljevo pasto. Dodamo indijske oreščke, mandljevo mleko,
kokosovo olje in presni kakav. Podlago poravnamo v tortni model. Nanjo zložimo
narezane banane.
Z mikserjem sesekljamo vse
sestavine razen kokosovega olja (in kakavovega masla). Ko dobimo gladko kremo
dodamo kokosovo olje (in kakavovo maslo) ter le na hitro zmiksamo. Postavimo v
hladilnik, najbolje čez noč.
Ni komentarjev:
Objavite komentar