Pravzaprav bi moralo pisati »bučni štrudelj z mojim nadevom za bučno pito«, a je še daljše od
gornjega naslova. Pa tudi na besedno zvezo »pumkin
pie« je najbrž več zadetkov v iskalnikih. Tudi tistih avtomatičnih, ki
delajo lažen vtis, da ima blog več ogledov. Teh je največ iz ZDA in Rusije,
slednji so se precej povečali pred obiskom njihovega predsednika pri nas, v
zadnjem času pa takšni, katerih vir napelje na kakšno stran z obskurno vsebino.
Tako pač je v časih interneta.
Tale razlaga je daleč od pričujočega recepta. Kar sem
želela razložiti je, da sem se poleg klasičnega bučnega štrudlja, za katerega
je recept že bil objavljen v tem blogu, lotila tudi rahlejšega. Idejo sem
dobila ob misli na čudovit rahel nadev moje bučne pite, ki sem ga prenesla v
zavito polnozrnato vlečeno testo. Tokrat ga nisem pripravljala sama, kupila sem
kar hokusovega.
1 zavitek polnozrnatega vlečenega testa
¾ l bučnega
pireja
3 jajca
1,5 dl sladke smetane
4 žlice sladkorja
2 vaniljina sladkor
maslo
drobtine
sladkor v prahu
Bučni pire pripravimo tako, da rumeno bučo (lahko je
muškatna, maslena ali pa kaj podobnega) narežemo na četrtine, izdolbemo vse
koščičje in jo spečemo v pečici (pečena je, ko je mehka). Meso izdolbemo in ga pretlačimo.
Stepemo jajci s smetano in sladkorjem.
Testo razprostremo, ga namažemo s stopljenim maslom
in potresemo z drobtinami. Po nejm razprostremo še petino bučnega nadeva.
Zavijemo in položimo na pomaščen pekač. In tako še štirikrat (ker ima zavitek
testa običajno pet pol). Štrudlje še pomažemo s stopljenim maslom, lahko pa
tudi s preostalo smetano in jih pečemo tričetrt ure na 180 stopinjah. Pečenega
potresemo s sladkorjem v prahu.
Mmmmm....
Ni komentarjev:
Objavite komentar