petek, 9. december 2016

Rulada z mangom

Naneslo je, da sem imela veliko gostov, zato sem spekla dve vrsti rulad. Pravzaprav zelo podobnih. Ena je spodaj, v prejšnjem blogu in je pripravljena s svežim kakijem, tale bo pa z mangom. Vse enako, le sadež je drug. Pri nakupu manga pazimo, da je zrel in svež. Nekateri prisegajo na t.i. avionske mange, jaz pa mislim, da so malce predragi za gospodinjo srednjega sloja. Zato se raje potrudim in najdem primernega v običajni trgovini.


Testo
4 jajca
120 g sladkorja
100 g moke
Nadev
1 zrel mango
2 dl sladke smetane

Za testo najprej beljake stepemo v trd sneg, dodamo hkrati ves sladkor in rumenjake in še naprej mešamo, dokler ne dobimo goste, svetlo rumene pene. Nanjo presejemo moko, ki jo nežno vmešamo. Testo prelijemo na s peki papirjem prekrit pekač v debelini približno enega centimetra. Pekač denemo v že ogreto pečico na 200 stopinj in ga pečemo približno 10 minut. Še vroč biskvit kar s peki papirjem zavijemo v rulado in počakamo, da se ohladi. Peki papir z občutkom odstranimo in po testu najprej premažemo z nekoliko pretlačenim mesom manga. Nato na mangov premaz nadevamo še stepene smetane in nazaj zavijemo. Rulado potresemo s sladkornim prahom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar