Naneslo je, da sem imela veliko gostov, zato sem
spekla dve vrsti rulad. Pravzaprav zelo podobnih. Ena je spodaj, v prejšnjem
blogu in je pripravljena s svežim kakijem, tale bo pa z mangom. Vse enako, le
sadež je drug. Pri nakupu manga pazimo, da je zrel in svež. Nekateri prisegajo
na t.i. avionske mange, jaz pa mislim, da so malce predragi za gospodinjo
srednjega sloja. Zato se raje potrudim in najdem primernega v običajni
trgovini.
Testo
4 jajca
120 g sladkorja
100 g moke
Nadev
1 zrel mango
2 dl sladke smetane
Za testo najprej beljake stepemo v trd sneg, dodamo
hkrati ves sladkor in rumenjake in še naprej mešamo, dokler ne dobimo goste,
svetlo rumene pene. Nanjo presejemo moko, ki jo nežno vmešamo. Testo prelijemo
na s peki papirjem prekrit pekač v debelini približno enega centimetra. Pekač
denemo v že ogreto pečico na 200 stopinj in ga pečemo približno 10 minut. Še
vroč biskvit kar s peki papirjem zavijemo v rulado in počakamo, da se ohladi.
Peki papir z občutkom odstranimo in po testu najprej premažemo z nekoliko
pretlačenim mesom manga. Nato na mangov premaz nadevamo še stepene smetane in
nazaj zavijemo. Rulado potresemo s sladkornim prahom.
Ni komentarjev:
Objavite komentar