Takšnega sem okusila na neki fešti na dalmatinskem
otoku in takšnega so kuhali tudi na veliko v pričakovanju Božiča po hrvaški
obali. Tam delajo podobnega, le da vanj denejo še čebule. Čebula meni pri
bakalaju ne gre, zato sem ga naredila podobno, kot tistega na belo, le da sem
ob koncu dodala še štiri narezane pelate iz konzerve.
Polenovko se sicer običajno v trgovinah dobi v
posušeni obliki, postopek tolčenja, namakanja in kuhanja pa je kar dolgotrajen.
Jaz sem ubrala bližnjico, kupila sem očiščenega in zamrznjenega ter ga namakala
pol dneva, čeprav mi, po receptu s spleta, niti tega ne bi bilo treba.
Za 4 osebe
oljčno olje
4 stroki česna
peteršilj
1 kg namočenega bakalaja
4 srednje veliki krompirji
sol, poper
4 pelati iz konzerve
Na oljčnem olju prepražimo nasekljan česen in peteršilj, dodamo kose že očiščenega in namočenega bakalaja, sol in poper, dolijemo vode, malo pomešamo in v pokriti posodi kuhamo okoli 20 minut. Dodamo narezan krompir in kuhamo še toliko časa, dokler se krompir ne skuha. Nekaj pred koncem dodamo še narezane pelate. Postrežemo s polento ali koruznim kruhom.
Ni komentarjev:
Objavite komentar