torek, 30. januar 2018

Čokoladna torta z malinami

Torto je pripravljala mlajša hči. Recept je našla na spletni strani midva kuhava. Uporabila je pol manj sladkorja.


Biskvit (pekač za torte s premerom 20 cm)
130 g moke
100 g sladkorja
120 ml vode
120 ml olja
40 g grenkega kakava
½ žličke pecilnega praška
1 vaniljin sladkor
sol
mleko
Krema
500 ml sladke smetane
200 g temne čokolade
250 g mascarponeja
Malinov žele
450 g zamrznjenih malin
2 zvrhani žlici sladkorja v prahu
sok pol limone
5 lističev želatine
Za biskvit vse suhe sestavine zmešamo v eni posodi, v drugi posodi pa združimo mokre. Vse skupaj zmešamo. Testo vlijemo v namaščen pekač, obdan s papirjem za peko. Pečemo 15-20 minut v pečici, ogreti na 180 ºC.
Za kremo segrejemo 250 ml sladke smetane do vretja in vanjo nalomimo čokolado. Z metlico mešamo, da zmes postane homogena. Počakamo, da se čokoladna mešanica ohladi, nato pa vanjo vmešamo še mascarpone. Preostalih 250 ml smetane čvrsto stepemo in z lopatko nežno vmešamo k ostalim sestavinam.
Ohlajeni biskvit denemo v okvir pekača, ki smo ga ob straneh obložili s peki papirjem (pekač premažemo z maslom, da se peki papir prime nanj). Dobro ga namočimo z mlekom in nanj nanesemo kremo. Torto postavimo v hladilnik.
Maline stresemo v kozico in jih potresemo s sladkorjem v prahu ter z limonovim sokom. Segrevamo jih toliko, da se razpustijo. Liste želatine namočimo v hladni vodi in počakamo, da se napojijo, potem jih ožamemo in denemo v še vročo malinovo omako in dobro zmešamo. Počakamo, da se malinov žele malce ohladi in ga prelijemo preko torte. Torta naj se v hladilniku hladi vsaj 6 ur, še bolje preko noči.

Ni komentarjev:

Objavite komentar