torek, 30. januar 2018

Bujta repa

Želela sem se lotiti bujte repe po receptu Novakovih, a je John rekel, da bi rad običajno repo brez dodatkov. Kot samostojna gospodinja 21. stoletja sem se uklonila njegovi volji in skuhala navadno repo, zato je na sliki ta, sicer zelo podobno narejena, le da je brez prosene kaše, rdeče paprike in kumine. Spodaj pa zapišem recept Novakovih, tudi zase, da ga bom lahko uporabila na kakšni bolj oddaljeni lokaciji.


0,5 kg kisle repe
0,5 kg svinjskih kosti, ki se jih drži meso (jaz sem uporabila rebrca)
70 g prosene kaše
2 stroka česna
lovorov list
poper
1 žlička kumine (lahko tudi brez)
oljčno olje
1-2 žlici moke
1 mala čebula
2 žlički rdeče paprike
sol

Kosti z mesom denemo v hladno vodo (toliko da so prekrite) in jih zavremo skupaj z lovorovim listom, poprovimi zrni, česnom, kumino in soljo. Ko zavre, dodamo še repo. Vse skupaj naj se kuha kakšno uro, da se repa zmehča, meso pa odstopa od kosti. Dodamo še proseno kašo, ki smo jo splaknili z vodo. Jed mora biti ravno prav gosta, da ima kaša prostor in, da ni preveč tekoča. Po potrebi dodamo še malo vode. Kuhamo še približno 20 minut toliko, da so zrnca kaše mehka, nekatera se lahko tudi razcvetijo. Vmešamo še podmet, ki smo ga pripravili tako, da smo na oljčnem olju prepražili čebulo, da se zmehča in postekleni, nato moko in vse skupaj svetlo prepražimo. Dodamo še papriko in vse skupaj dodamo v repo. Kuhamo še kakšnih deset minut, da se omaka ravno prav zgosti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar