John si je že dolgo želel bakalaja, ki so ga ob
novoletnih praznikih običajno skuhali na Primorskem. Pa ne tisti, ki se
pripravlja z olivnim oljem in česnom za na kruh ali s testeninami. Bakala s
krompirjem, toplega, ki se ga je kot golaž.
Polenovko se sicer običajno v trgovinah dobi v
posušeni obliki, postopek tolčenja, namakanja in kuhanja pa je kar dolgotrajen.
Jaz sem ubrala bližnjico, kupila sem očiščenega in zamrznjenega ter ga namakala
pol dneva, čeprav mi, po receptu s spleta, niti tega ne bi bilo treba.
oljčno olje
4 stroki česna
peteršilj
1 kg namočenega bakalaja
4 srednje veliki krompirji
sol, poper
Na oljčnem olju prepražimo nasekljan česen in peteršilj,
dodamo kose že očiščenega in namočenega bakalaja, sol in poper, dolijemo vode,
malo pomešamo in v pokriti posodi kuhamo okoli 20 minut. Dodamo narezan krompir
in kuhamo še toliko časa, dokler se krompir ne skuha. Postrežemo s polento ali koruznim
kruhom.
Ni komentarjev:
Objavite komentar