ponedeljek, 1. januar 2018

Bakala s krompirjem

John si je že dolgo želel bakalaja, ki so ga ob novoletnih praznikih običajno skuhali na Primorskem. Pa ne tisti, ki se pripravlja z olivnim oljem in česnom za na kruh ali s testeninami. Bakala s krompirjem, toplega, ki se ga je kot golaž.
Polenovko se sicer običajno v trgovinah dobi v posušeni obliki, postopek tolčenja, namakanja in kuhanja pa je kar dolgotrajen. Jaz sem ubrala bližnjico, kupila sem očiščenega in zamrznjenega ter ga namakala pol dneva, čeprav mi, po receptu s spleta, niti tega ne bi bilo treba.


Za 4 osebe
oljčno olje
4 stroki česna
peteršilj
1 kg namočenega bakalaja
4 srednje veliki krompirji
sol, poper

Na oljčnem olju prepražimo nasekljan česen in peteršilj, dodamo kose že očiščenega in namočenega bakalaja, sol in poper, dolijemo vode, malo pomešamo in v pokriti posodi kuhamo okoli 20 minut. Dodamo narezan krompir in kuhamo še toliko časa, dokler se krompir ne skuha. Postrežemo s polento ali koruznim kruhom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar