torek, 30. januar 2018

Rižota z marelami

Marele so vsestransko uporabne. Lahko jih spečemo na olju s česnom in peteršiljem, pohamo, iz njih pripravimo omako, lahko pa jih pripravimo tudi v rižoti.


Za 2 osebi
2 klobuka marel (brez stebel, ki niso užitna)
200 g riža
oljčno olje
1 čebula
4 stroki česna
peteršilj
sol, poper, rdeča ostra paprika (po okusu)
maslo
parmezan

Na oljčnem olju prepražimo nasekljano čebulo, dodamo česen in na kose narezan marelin klobuk. Solimo in popramo ter pražimo, da se sestavine povežejo. Gobovo omako odrinemo na stran in na ponvi steklasto prepražimo še riž. Vse skupaj pomešamo, zalijemo s primerno količino vode in kuhamo, dokler se riž ne zmehča, a ne razkuha. Dodamo že malenkost ostre paprike (po okusu) in kosem masla. Vse še enkrat premešamo in postrežemo z naribanim parmezanom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar