Marele so vsestransko uporabne. Lahko jih spečemo na
olju s česnom in peteršiljem, pohamo, iz njih pripravimo omako, lahko pa jih
pripravimo tudi v rižoti.
Za 2 osebi
2 klobuka marel (brez stebel, ki niso užitna)
200 g riža
oljčno olje
1 čebula
4 stroki česna
peteršilj
sol, poper, rdeča ostra paprika (po okusu)
maslo
parmezan
Na oljčnem olju prepražimo nasekljano čebulo, dodamo
česen in na kose narezan marelin klobuk. Solimo in popramo ter pražimo, da se
sestavine povežejo. Gobovo omako odrinemo na stran in na ponvi steklasto
prepražimo še riž. Vse skupaj pomešamo, zalijemo s primerno količino vode in
kuhamo, dokler se riž ne zmehča, a ne razkuha. Dodamo že malenkost ostre
paprike (po okusu) in kosem masla. Vse še enkrat premešamo in postrežemo z
naribanim parmezanom.
Ni komentarjev:
Objavite komentar