sreda, 12. avgust 2020

Domači ravioli s špinačnim pestom

V tem blogu lahko najdete že kakšen recept za doma narejene testenine. Tokrat sem se lotila raviolov, polnjenih z mlado špinačo. Po obliki so bili pravzaprav polmeseci, a v naslov sem raje napisala ravioli zaradi iskanja potencialnih interesentov.



Testo

350 g ostre moke

3 jajca

V moko denemo razžvrkljana jajca in mesimo. Kakšnih deset minut tako, da testo postane voljno prožno in svilnato na otip. Lahko se zgodi, da zaradi kvalitete moke in velikosti jajc razmerje med moko in jajci ni prav optimalno. Tu vas moram napotiti na vaš občutek za testo, da bo na koncu pravšnje. Zavijemo ga v prozorno oprijemajočo se folijo za gospodinjstvo, v kateri naj počiva pol ure. Medtem zaposlimo moža, da nam delovno površino pritrdi stroček za testenine. Pri tem naj pazi, da bo pritrjen trdno ter, da med trenjem ob delu ne bomo poškodovali kakšne čudovite mize ali pulta v kuhinji. Vse naj bo torej ustrezno zaščiteno. Testo razrežemo na manjše kose in ga drugega za drugim najprej spustimo skozi širšo nastavitev za testo, nato še skozi tanjšo.

Polnilo

2 pesti mlade špinače

20 listov bazilike

100 g pinjol

6 zvrhanih velikih žlic naribanega kozjega sira (lahko tudi parmezana)

Špinačo, baziliko in pinjole zmeljemo. Dodamo nariban sir. Dobro premešamo.

Ravioli

Testo položimo na desko. Možnih je več oblik. Jaz sem se lotila polmesecev. Testo razrežemo na 4x6 cm velike pravokotnike. Na polovico denemo žličko polnila. Testo prepognemo in ob robovih tesno pritisnemo, da ne prepušča polnila (kot bi rekel John, zapigamo, btw. izraza ne najdemo v SSKJ). Obrežemo ga v obliki polmeseca.

Raviole denemo v vrelo vodo, moji so se kuhali približno 15 minut.

Nanj denemo omako, jaz sem jih tokrat prekrila z ulitimativno paradižnikovo in povrh naribala še kozjega sira.

Ni komentarjev:

Objavite komentar