V tem blogu lahko najdete že kakšen recept za doma
narejene testenine. Tokrat sem se lotila raviolov, polnjenih z mlado špinačo.
Po obliki so bili pravzaprav polmeseci, a v naslov sem raje napisala ravioli
zaradi iskanja potencialnih interesentov.
Testo
350 g ostre moke
3 jajca
V moko denemo razžvrkljana jajca in mesimo. Kakšnih
deset minut tako, da testo postane voljno prožno in svilnato na otip. Lahko se
zgodi, da zaradi kvalitete moke in velikosti jajc razmerje med moko in jajci ni
prav optimalno. Tu vas moram napotiti na vaš občutek za testo, da bo na koncu
pravšnje. Zavijemo ga v prozorno oprijemajočo se folijo za gospodinjstvo, v
kateri naj počiva pol ure. Medtem zaposlimo moža, da nam delovno površino
pritrdi stroček za testenine. Pri tem naj pazi, da bo pritrjen trdno ter, da
med trenjem ob delu ne bomo poškodovali kakšne čudovite mize ali pulta v
kuhinji. Vse naj bo torej ustrezno zaščiteno. Testo razrežemo na manjše kose in
ga drugega za drugim najprej spustimo skozi širšo nastavitev za testo, nato še
skozi tanjšo.
Polnilo
2 pesti mlade špinače
20 listov bazilike
100 g pinjol
6 zvrhanih velikih žlic naribanega kozjega sira
(lahko tudi parmezana)
Špinačo, baziliko in pinjole zmeljemo. Dodamo nariban
sir. Dobro premešamo.
Ravioli
Testo položimo na desko. Možnih je več oblik. Jaz sem
se lotila polmesecev. Testo razrežemo na 4x6 cm velike pravokotnike. Na
polovico denemo žličko polnila. Testo prepognemo in ob robovih tesno
pritisnemo, da ne prepušča polnila (kot bi rekel John, zapigamo, btw. izraza ne
najdemo v SSKJ). Obrežemo ga v obliki polmeseca.
Raviole denemo v vrelo vodo, moji so se kuhali
približno 15 minut.
Nanj denemo omako, jaz sem jih tokrat prekrila z
ulitimativno paradižnikovo in povrh naribala še kozjega sira.
Ni komentarjev:
Objavite komentar