sobota, 8. avgust 2020

Johnova omleta

John si vsake toliko zamisli jed, ki bi jo rad jedel. Zamisli si tudi, kako jo bo naredil, običajno pa ne upošteva vseh opozoril, kaj bi šlo lahko narobe. Tokrat si je zamislil omleto, ne klasično samo z jajci, ampak tudi z moko. Odločil se je, da bo vse dodatke najprej spražil v ponvi in potem preko tega vlil testo. Težava je bila edino v tem, da so se vse sestavine, ki so se pražile vnaprej nekoliko preveč prepekle. Na koncu je bil rezultat dober, mene nič ne moti, če je kaj malo bolj zažgano, pač nekoliko več ogljika. Zato bom recept zapisala nekoliko drugače, tako kot bi ga izpeljala po tej izkušnji (John se je strinjal).

Količino moke in mleka težko povem, ker testo vedno delam po občutku.

Na sliki je Johnova omleta.

Za 1 omleto

2 jajci

pol ostre, pol gladke moke

mleko

ščep soli

panceta

4 češnjevi paradižniki

mocarela

2 stroka česna

oljčno olje

Beljaka stepemo. V skledi zmiksamo rumenjake z moko, mlekom in ščepom soli. Testo mora biti gosto kot za praženec. Previdno vmešamo beljaka in damo testo počivat v hladilnik za pol ure. Medtem na oljčnem olju prepražimo narezano panceto, na četrtinke narezan češnjev paradižnik in na lističe narezan česen. Damo na stran, da se ohladi. V testo zamešamo spražene sestavine. V ponvi  (isti, v kateri smo pražili sestavine) segrejemo oljčno olje in vanjo vlijemo testo. Ko se na spodnji strani primerno speče, ga previdno prestavimo na ravno pokrovko, ponev obrnemo nanjo in spet nazaj, tako da nespečena polovica pristane v ponvi. Spečemo še na drugi strani, na omleto denemo koščke mocarele, da se stopijo in postrežemo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar