John si vsake toliko zamisli jed, ki bi jo rad jedel.
Zamisli si tudi, kako jo bo naredil, običajno pa ne upošteva vseh opozoril, kaj
bi šlo lahko narobe. Tokrat si je zamislil omleto, ne klasično samo z jajci,
ampak tudi z moko. Odločil se je, da bo vse dodatke najprej spražil v ponvi in
potem preko tega vlil testo. Težava je bila edino v tem, da so se vse
sestavine, ki so se pražile vnaprej nekoliko preveč prepekle. Na koncu je bil
rezultat dober, mene nič ne moti, če je kaj malo bolj zažgano, pač nekoliko več
ogljika. Zato bom recept zapisala nekoliko drugače, tako kot bi ga izpeljala po
tej izkušnji (John se je strinjal).
Količino moke in mleka težko povem, ker testo vedno delam po občutku.
Na sliki je Johnova omleta.
Za 1 omleto
2 jajci
pol ostre, pol gladke moke
mleko
ščep soli
panceta
4 češnjevi paradižniki
mocarela
2 stroka česna
oljčno olje
Beljaka stepemo. V skledi zmiksamo rumenjake z moko,
mlekom in ščepom soli. Testo mora biti gosto kot za praženec. Previdno vmešamo
beljaka in damo testo počivat v hladilnik za pol ure. Medtem na oljčnem olju
prepražimo narezano panceto, na četrtinke narezan češnjev paradižnik in na
lističe narezan česen. Damo na stran, da se ohladi. V testo zamešamo spražene
sestavine. V ponvi (isti, v kateri smo
pražili sestavine) segrejemo oljčno olje in vanjo vlijemo testo. Ko se na
spodnji strani primerno speče, ga previdno prestavimo na ravno pokrovko, ponev
obrnemo nanjo in spet nazaj, tako da nespečena polovica pristane v ponvi.
Spečemo še na drugi strani, na omleto denemo koščke mocarele, da se stopijo in
postrežemo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar