Imela sem precej česna, zato sem si zamislila omako na tej osnovi. Ta omaka gotovo ne bi bila za enoinedino.
Omaka bi šla h kar precej vrstam testenin, jaz sem jo tokrat dela na raviole, polnjene s špinačo in pinjolami.
testenine
oljčno olje
česen
češnjevi paradižniki ali paradižnikova pulpa
sveža mediteranska zelišča (bazilika, timijan,
origano, lahko tudi rožmarin)
sol
nariban parmezan
Na oljčnem olju nežno prepražimo česen (ne sme
porjaveti, zato ga pražimo malo časa, samo nekajkrat zakrožimo s kuhavnico).
Dodamo na kockice narezan češnjev paradižnik ali pa kar paradižnikovo pulpo
(meni se najbolje obnese muttijeva). Dodamo nasekljana sveža mediteranska
zelišča, solimo. Pokrijemo in kuhljamo toliko časa, da se česen zmehča in
tekočina povre. Naložimo na kuhane testenine in posujemo z naribanim
parmezanom.
Ni komentarjev:
Objavite komentar