Recept sem našla v nekem Delovem časopisu. So uspeli
dobri.
250 g moke
100 g mletih mandljev
200 dag masla
100 g sladkorja v prahu
1 jajce
pol žličke pecilnega praška
vaniljev sladkor
ščepec soli
ščep cimeta
naribana lupinica pol bio limone
jagodna ali malinova marmelada
Na sobno temperaturo ogreto maslo in sladkor penasto
umešamo, dodamo vaniljev sladkor, limonovo lupinico in jajce, dobro premešamo.
V drugi skledi pomešamo moko s pecilnim praškom in mandlji, cimetom in soljo
ter postopoma dodajamo masleni mešanici. Testo oblikujemo v kroglo, malo
potlačimo in ovijemo v folijo za živila ter vsaj za pol ure postavimo v
hladilnik. Delovno površino posujemo z moko, testo razvaljamo na pol centimetra
debelo ter izrežemo piškotke poljubne oblike, tisti ki bodo na vrhu, naj imajo
na sredini luknjico (moji je nimajo). Pečico segrejemo na 175 stopinj, pekač
obložimo s peki papirjem in piškote pečemo 10-12 minut. Ohladimo. Na sredino
polnih piškotov denemo žličko marmelade, piškotke z luknjico položimo na namazani
del in posujemo s sladkorjem v prahu.
Ni komentarjev:
Objavite komentar