nedelja, 27. december 2020

Linški keksi

 

Recept sem našla v nekem Delovem časopisu. So uspeli dobri.




250 g moke

100 g mletih mandljev

200 dag masla

100 g sladkorja v prahu

1 jajce

pol žličke pecilnega praška

vaniljev sladkor

ščepec soli

ščep cimeta

naribana lupinica pol bio limone

jagodna ali malinova marmelada

Na sobno temperaturo ogreto maslo in sladkor penasto umešamo, dodamo vaniljev sladkor, limonovo lupinico in jajce, dobro premešamo. V drugi skledi pomešamo moko s pecilnim praškom in mandlji, cimetom in soljo ter postopoma dodajamo masleni mešanici. Testo oblikujemo v kroglo, malo potlačimo in ovijemo v folijo za živila ter vsaj za pol ure postavimo v hladilnik. Delovno površino posujemo z moko, testo razvaljamo na pol centimetra debelo ter izrežemo piškotke poljubne oblike, tisti ki bodo na vrhu, naj imajo na sredini luknjico (moji je nimajo). Pečico segrejemo na 175 stopinj, pekač obložimo s peki papirjem in piškote pečemo 10-12 minut. Ohladimo. Na sredino polnih piškotov denemo žličko marmelade, piškotke z luknjico položimo na namazani del in posujemo s sladkorjem v prahu.

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar