Letos
mi je v visoki gredi zrase čudovit koromač. Dragocen je tako gomolj, kot tudi
listje, ki je uporabno za več jedi. Tudi za ribe. Dimljenega lososa pa si ne
morem predstavljati brez koromačevih listkov. Finocchio me tudi spomni na
kakšno kosilo v sosednji Italiji že daleč nazaj. Takrat, ko pri nas še ni bil
tako popularen. Spomnim se ga posutega s parmezanom in v pečici zapečenega.
oljčno
olje
čebula
riž
koromač
sol,
poper
maslo
parmezan
Na
oljčnem olju prepražimo nasekljano čebulo – toliko da postekleni. Dodamo riž,
ki mora prav tako postekleneti. Dodamo še narezan koromač premešamo in zalijemo
z vodo. Solimo in malce popramo. Dodamo še nasekljane koromačeve listke.
Pokrijemo, kuhamo in pazimo, da riž ostane al dente. Vmešamo še kosem masla in nariban
parmezan. Zraven gre kozarec suhega belega vina.
Ni komentarjev:
Objavite komentar