nedelja, 13. december 2020

Rižota s koromačem

 

Letos mi je v visoki gredi zrase čudovit koromač. Dragocen je tako gomolj, kot tudi listje, ki je uporabno za več jedi. Tudi za ribe. Dimljenega lososa pa si ne morem predstavljati brez koromačevih listkov. Finocchio me tudi spomni na kakšno kosilo v sosednji Italiji že daleč nazaj. Takrat, ko pri nas še ni bil tako popularen. Spomnim se ga posutega s parmezanom in v pečici zapečenega.




oljčno olje

čebula

riž

koromač

sol, poper

maslo

parmezan

Na oljčnem olju prepražimo nasekljano čebulo – toliko da postekleni. Dodamo riž, ki mora prav tako postekleneti. Dodamo še narezan koromač premešamo in zalijemo z vodo. Solimo in malce popramo. Dodamo še nasekljane koromačeve listke. Pokrijemo, kuhamo in pazimo, da riž ostane al dente. Vmešamo še kosem masla in nariban parmezan. Zraven gre kozarec suhega belega vina.

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar