nedelja, 27. december 2020

Biskvit s polento in pomarančama

 

Tudi ta recept, tako kot prejšnjega za linške piškote, sem našla v nekem Delovem časopisu. Zdel se mi je zanimiv zaradi polente. Naslednjič, mislim, bom testo pripravila s kuhano polento. Za moj okus je namreč biskvit nekoliko preveč škripal med zobmi. Nekuhana polenta mi je sicer dobro šla v cantuccine s koruznim zdrobom, ki so tudi sicer bolj trdo pecivo. V mehak biskvit pa se mi ni podal. Johnu, ki je pristaš suhe polente, pa je bil všeč.

Namesto naribane lupine sem v testo dela nasekljane arancine. Dodala sem še malo gina.




250 g masla

250 g sladkorja

4 velika jajca

140 g polente

200 g moke

2 žlički pecilnega praška

naribana lupina in sok dveh pomaranč

gin po okusu

Pečico segrejemo na 160 stopinj. Pekač namastimo in obložimo s papirjem za peko. Maslo sobne temperature penasto umešamo s sladkorjem, eno po eno dodajamo jajca, vsakič dobro premešamo. Vmešamo še gin, če smo se za to odločili. Zmes damo v pomaščen pekač, poravnamo ter pečemo 40-45 minut oziroma dokler zobotrebec, ki ga zapičimo v biskvit, ni čist, ko ga potegnemo ven. Kolač zvrnemo na rešetko in popolnoma ohladimo. Potresemo s sladkorjem v prahu.




 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar