Tudi ta recept, tako kot prejšnjega za linške piškote,
sem našla v nekem Delovem časopisu. Zdel se mi je zanimiv zaradi polente.
Naslednjič, mislim, bom testo pripravila s kuhano polento. Za moj okus je
namreč biskvit nekoliko preveč škripal med zobmi. Nekuhana polenta mi je sicer
dobro šla v cantuccine s koruznim zdrobom, ki so tudi sicer bolj trdo pecivo. V
mehak biskvit pa se mi ni podal. Johnu, ki je pristaš suhe polente, pa je bil
všeč.
Namesto naribane lupine sem v testo dela nasekljane
arancine. Dodala sem še malo gina.
250 g masla
250 g sladkorja
4 velika jajca
140 g polente
200 g moke
2 žlički pecilnega praška
naribana lupina in sok dveh pomaranč
gin po okusu
Pečico segrejemo na 160 stopinj. Pekač namastimo in
obložimo s papirjem za peko. Maslo sobne temperature penasto umešamo s
sladkorjem, eno po eno dodajamo jajca, vsakič dobro premešamo. Vmešamo še gin,
če smo se za to odločili. Zmes damo v pomaščen pekač, poravnamo ter pečemo
40-45 minut oziroma dokler zobotrebec, ki ga zapičimo v biskvit, ni čist, ko ga
potegnemo ven. Kolač zvrnemo na rešetko in popolnoma ohladimo. Potresemo s
sladkorjem v prahu.
Ni komentarjev:
Objavite komentar