petek, 25. december 2020

Johnova torta

 

Torto sem že obdelala v blogu pod naslovom Torta iz otroštva. Takrat jo je naredila Johnova mama, z najboljšim namenom je biskvit spekla sama. A prava torta je tista s kupljenimi oblati. Sedaj se dobi samo še tiste, kjer so trije okrogli biskviti. Včasih pa se je dalo kupiti pet nekoliko tanjših oblat, mislim, da so bile Koestlinove.  Čeprav pa mi John pri nakupu oblat ni znal dati pravih napotkov. Le te pa mi je dal pri sestavljanju torte.

Če želimo, da torta traja dlje časa, uporabimo trajno smetano za stepanje. Odličen je kompot Del Monte.


3 biskvitne oblate

3 sladke smetane

3 kremfixi

2 ananasova kompota

2 banani

Oblato namočimo s sokom ananasovega kompota. Stepemo sladko smetano s Kremfiksom (navodila na vrečki). Obložimo jo s koščki ananasa in z 1/4 stepene smetane. Drugo oblato zopet namočimo s kompotom, obložimo z na kolutke narezanimi bananami in drugo četrtino smetane. Tretjo oblato namočimo in obložimo z ananasom. Premažemo s tretjo četrtino smetane, četrto pa porabimo za obod. Najbolje je, da torta vsaj prenoči v hladilniku. Drugi dan je najboljša!

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar