Piščančji. Tale je Shōyu (醤油, "soy sauce"). O tej japonski jedi lahko preberete celo filozofijo, če je še niste predlagam, da se odpravite kar na wikipedijo, kjer so poenostavljeno razložene osnovne informacije. Ramen (拉麺, ラーメン)so sicer rezanci. Jed pa je pripravljena v običajno mesni juhi z nekaj zelenjave, tudi sveže, kuhanim jajcem in seveda rezanci.
Jaz sem uporabila kar domače slovenske rezance, kot je to
storil tudi Jernej v svoji kuhinji. Verjetno bi v bolje založeni trgovini našla
tudi prave japonske, lahko pa bi jih pripravila tudi sama po kakšnem japonskem
receptu. A tile slovenski so bili povsem v redu. Recept za juho pa je podoben
tistemu za obaro, le na koncu je potrebnih še nekaj dodatkov in seveda za to
vrsto ramna še sojina omaka.
osnovna juha
oljčno olje
kosi piščanca
kotenje
jušna zelenjava (malo gomolja zelene, korena
peteršilja, kolerabe, pora, …)
čebula
česen
peteršilj
sol, poper
dodatki
jajčni rezanci
korenje
špinača
šalotka
jajca
Na oljčnem olju pražimo sesekljano čebulo, dodamo
česen, premešamo in dodamo na koščke narezanega piščanca. Pražimo, nato dodamo
še zelenjavo in začimbe. Zalijemo z vodo in kuhamo tričetrt ure.
Četrt ure pred koncem kuhanja osnovne juhe denemo
kuhati v posebni posodi v rahlo osoljen krop še na julienne narezan korenček in
nekoliko kasneje v isto posodo še rezance. Posebej skuhamo še jajce, naj vre
približno 5 minut, da rumenjak ostane še nekoliko mehak. Na kolobarčke narežemo
šalotko ter operemo in osušimo mlado špinačo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar