ponedeljek, 15. marec 2021

Šmorn iz pečice

 

Točne količine vam težko povem, ker testo pripravljam vedno po občutku. Ko zmešate vse sestavine, mora biti testo gostejše kot tisto za palačinke.




Za en manjši pekač

2 jajci

½ ostre in ½ gladke moke

½ žličke pecilnega praška

mleko

radenska

naribana limonina lupinica

rum

rozine

sladkor za posip

Vseh sestavin vzamemo ravno prav, da z dvema jajcema dobimo ravno prav gosto zmes (gostejšo, kot za palačinke). Nekaj prej, preden se lotimo testa namočimo rozine v rum. Stepemo beljaka. Z rumenjakoma zmešamo moki, pecilni prašek, vaniljin sladkor, naribano limonino lupinico, mleko, radensko in rum, v katerem so se namakale rozine.  Že to testo naj bo ustrezne gostote. Previdno vmešamo še sneg iz beljakov, vmešamo še rozine in pustimo počivati testo pol ure (če se nam mudi tudi ne). Testo se bo verjetno še nekoliko zgostilo, še vedno lahko gostoto uravnamo z manjšim dodatkom mleka.

Pečico skupaj s primernim pekačem segrejemo na 230 stopinj. Segret pekač premažemo z oljem in vanj nalijemo testo. Bolj clean možnost je, da testo denemo na peki papir (to sem uporabila tokrat), pri tem pa izgubimo možnost, da se šmorn zares zapeče in, da je malo masten J. Dobimo neke vrste kolač, kar je tudi v redu. Pečemo, dokler testo ni primerno zapečeno z obeh strani. Pekač vzamemo ven, šmorn razkosamo, premešamo in ga v pečici še malo popečemo.

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar