Točne
količine vam težko povem, ker testo pripravljam vedno po občutku. Ko zmešate
vse sestavine, mora biti testo gostejše kot tisto za palačinke.
Za en manjši pekač
2
jajci
½
ostre in ½ gladke moke
½
žličke pecilnega praška
mleko
radenska
naribana
limonina lupinica
rum
rozine
sladkor
za posip
Vseh
sestavin vzamemo ravno prav, da z dvema jajcema dobimo ravno prav gosto zmes
(gostejšo, kot za palačinke). Nekaj prej, preden se lotimo testa namočimo
rozine v rum. Stepemo beljaka. Z rumenjakoma zmešamo moki, pecilni prašek,
vaniljin sladkor, naribano limonino lupinico, mleko, radensko in rum, v katerem
so se namakale rozine. Že to testo naj
bo ustrezne gostote. Previdno vmešamo še sneg iz beljakov, vmešamo še rozine in
pustimo počivati testo pol ure (če se nam mudi tudi ne). Testo se bo verjetno
še nekoliko zgostilo, še vedno lahko gostoto uravnamo z manjšim dodatkom mleka.
Pečico
skupaj s primernim pekačem segrejemo na 230 stopinj. Segret pekač premažemo z
oljem in vanj nalijemo testo. Bolj clean
možnost je, da testo denemo na peki papir (to sem uporabila tokrat), pri tem pa
izgubimo možnost, da se šmorn zares zapeče in, da je malo masten J. Dobimo neke vrste kolač, kar je tudi v redu. Pečemo, dokler
testo ni primerno zapečeno z obeh strani. Pekač vzamemo ven, šmorn razkosamo,
premešamo in ga v pečici še malo popečemo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar