nedelja, 2. maj 2021

Bogomoljke na buzari

Kot sem že zapisala v opisu bogomoljke so ti raki nekoliko bolj omlednega okusa kot npr. škampi ali kozice. V repu je belo meso, ki se odlično poda h klasični buzari. Če želimo pikantno različico, lahko buzari dodamo malce mlete pekoče paprike.




bogomoljke

oljčno olje

česen

peteršilj

svež paradižnik, najbolje češnjev

paradižnikova pulpa, najbolje Mutti

suho belo vino, najbolje malvazija

poper

po potrebi drobtine

Na oljčnem olju na hitro prepražimo drobno nasekljan česen, toliko da zadiši (pazimo, da ne porumeni, v tem primeru ga raje zavrzimo, ker buzara ne bo imela pravega okusa). Dodamo na majhne kockice narezan paradižnik, lahko tudi majhno konzervico paradižnikove pulpe. Premešamo, zalijemo s suhim belim vinom. Dodamo še nasekljanega peteršilja, popramo, premešamo in kuhljamo 15 minut. Dodamo rake, premešamo in na majhnem ognju kuhamo še 10 minut. Po potrebi za zgostitev dodamo malo drobtin (pazimo, da ne preveč, ker se lepo napnejo).

Ni komentarjev:

Objavite komentar