Kot sem že zapisala v opisu bogomoljke so ti raki nekoliko bolj omlednega okusa kot npr. škampi ali kozice. V repu je belo meso, ki se odlično poda h klasični buzari. Če želimo pikantno različico, lahko buzari dodamo malce mlete pekoče paprike.
bogomoljke
oljčno olje
česen
peteršilj
svež paradižnik, najbolje češnjev
paradižnikova pulpa, najbolje Mutti
suho belo vino, najbolje malvazija
poper
po potrebi drobtine
Na oljčnem olju na hitro prepražimo
drobno nasekljan česen, toliko da zadiši (pazimo, da ne porumeni, v tem primeru
ga raje zavrzimo, ker buzara ne bo imela pravega okusa). Dodamo na majhne
kockice narezan paradižnik, lahko tudi majhno konzervico paradižnikove pulpe.
Premešamo, zalijemo s suhim belim vinom. Dodamo še nasekljanega peteršilja,
popramo, premešamo in kuhljamo 15 minut. Dodamo rake, premešamo in na majhnem
ognju kuhamo še 10 minut. Po potrebi za zgostitev dodamo malo drobtin (pazimo,
da ne preveč, ker se lepo napnejo).
Ni komentarjev:
Objavite komentar