nedelja, 2. maj 2021

Zelena solata s pinjolami in pecorinom

Zakaj bi si postregli vedno enako solato. Kombinacij je veliko, tale se prileže k italijanskim jedem, lahko pa jo pojemo tudi za večerjo, skupaj s kakšnim koščkom na tenko narezanega pršuta.

Solate nisem posebej solila, ker je bil pecorino izjemno slan. Ne vem, če se je vam tudi primerilo že kaj takega, a želeč kupiti pecorino namesto parmezana, rekoč si, poskusimo s sirom, kot ga je imel Jamie Oliver v oddajah, kjer je potoval in kuhal po Italiji, sem kupila ta sir v embalaži, podobni tisti, kot jo imajo običajno trši siri za ribanje. Šele doma sem ugotovila, da je izjemno slan (5,2 g soli na 100 g), zato ga uporabljam predvsem za soljenje jedi J



berivka ali kakšna druga lažja solata

boljše oljčno olje

boljši balzamični kis

pinjole

pecorino

po potrebi sol

Pripravimo solato z omenjenimi sestavinami in uživamo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar