Zakaj bi si postregli vedno enako solato. Kombinacij je veliko, tale se prileže k italijanskim jedem, lahko pa jo pojemo tudi za večerjo, skupaj s kakšnim koščkom na tenko narezanega pršuta.
Solate nisem posebej solila, ker je
bil pecorino izjemno slan. Ne vem, če se je vam tudi primerilo že kaj takega, a
želeč kupiti pecorino namesto parmezana, rekoč si, poskusimo s sirom, kot ga je
imel Jamie Oliver v oddajah, kjer je potoval in kuhal po Italiji, sem kupila ta
sir v embalaži, podobni tisti, kot jo imajo običajno trši siri za ribanje. Šele
doma sem ugotovila, da je izjemno slan (5,2 g soli na 100 g), zato ga
uporabljam predvsem za soljenje jedi J
berivka ali kakšna druga lažja solata
boljše oljčno olje
boljši balzamični kis
pinjole
pecorino
po potrebi sol
Pripravimo solato z omenjenimi
sestavinami in uživamo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar