nedelja, 2. maj 2021

Lasagne – Parmigiana

Pripravila sem kombinacijo dveh odličnih italijanskih jedi. Brez bešamela.




oljčno olje

nekaj strokov česna

črne oljke

paradižnikova pulpa

bazilika, timijan, origano, peteršilj

sol, poper

jajčevec

bučka

listi lazanje

parmezan

Najprej pripravimo paradižnikovo omako. Na oljčnem olju prepražimo na rezine narezan česen, skupaj z narezanimi izkoščičenimi oljkami, toliko da česen zadiši, a še ne porjavi. Dodamo paradižnikovo pulpo in mediteranska zelišča. Rahlo posolimo in popopramo. Kuhljamo pol ure.

Medtem narežemo melancan in bučko na približno 3 mm široke rezine. Naložimo jih na pekač na peki papirju in jih pečemo v pečici na 180 stopinjah, toliko, da izgubijo nekaj vlage in začenjajo rahlo rjaveti.

V pekač primerne velikosti naložimo najprej plast bučk, na rahlo premažemo s paradižnikovo omako, nato plast jajčevcev, spet paradižnikove omake, potem liste lazanje, spet paradižnikove omake. Plasti ponovimo še enkrat. V zadnjo, gornjo plast paradižnika vmešamo še naribanega parmezana.

Pečemo 20 minut v pečici, ogreti na 200 stopinj.

Ni komentarjev:

Objavite komentar