Pripravila sem kombinacijo dveh odličnih italijanskih jedi. Brez bešamela.
oljčno olje
nekaj strokov česna
črne oljke
paradižnikova pulpa
bazilika, timijan, origano, peteršilj
sol, poper
jajčevec
bučka
listi lazanje
parmezan
Najprej pripravimo paradižnikovo
omako. Na oljčnem olju prepražimo na rezine narezan česen, skupaj z narezanimi
izkoščičenimi oljkami, toliko da česen zadiši, a še ne porjavi. Dodamo
paradižnikovo pulpo in mediteranska zelišča. Rahlo posolimo in popopramo.
Kuhljamo pol ure.
Medtem narežemo melancan in bučko na
približno 3 mm široke rezine. Naložimo jih na pekač na peki papirju in jih
pečemo v pečici na 180 stopinjah, toliko, da izgubijo nekaj vlage in začenjajo
rahlo rjaveti.
V pekač primerne velikosti naložimo
najprej plast bučk, na rahlo premažemo s paradižnikovo omako, nato plast
jajčevcev, spet paradižnikove omake, potem liste lazanje, spet paradižnikove
omake. Plasti ponovimo še enkrat. V zadnjo, gornjo plast paradižnika vmešamo še
naribanega parmezana.
Pečemo 20 minut v pečici, ogreti na
200 stopinj.
Ni komentarjev:
Objavite komentar