nedelja, 2. maj 2021

Ričota klasično

Tole je v bistvu ričet po klasičnem receptu, le gost je kot ričota, ker nismo preveč redčili z vodo ali juho.




300 g ješprenja

200 g suhega fižola

oljčno olje

1 čebula

3 stroki česna

2 korenčka

½ rumenega korena

½ korena peteršilja

lahko tudi malo pora, kolerabe

300 g prekajenega mesa

sol poper

3 vejice peteršilja

majaron, šetraj, lovorov list

Ješprenj namočimo preko noči. Prav tako fižol.

Fižol skuhamo z lovorovim listom. Na oljčnem olju prepražimo nasekljano čebulo in česen. Dodamo na kockice narezan korenček in drugo jušno zelenjavo. Malo prepražimo in dodamo še ješprenj, meso, začinimo in zalijemo s tekočino (vodo, zelenjavno osnovo, lahko tudi govejo juho), pravijo da 3 prste nad sestavinami. Ko zavre, kuhamo pol ure, da se ješprenj zmehča in zgosti. Če ješprenja nismo namakali, kuhamo eno uro. Odcejen kuhan fižol dodamo tik pred koncem.

Ni komentarjev:

Objavite komentar