sobota, 1. julij 2023

Carbonara

Vedno, ko pripravljam jed, ki sem jo že kuhala, najprej pogledam v tale svoj blog, če sem že našla idealen recept za kakšno izmed jedi, ki sem jo že skuhala. Ugotovila sem, da doslej še nisem pripravljala klasične karbonare, vedno je bila kakšna posebnost – da sem dodajala šparglje ali svežo papriko na primer. V originalnem receptu se uporabi guanciale, neke vrste slanine iz svinjskih ličnic in maščobe vratu, ker pa jo je v naših krajih težko najti v trgovinah, uporabimo panceto ali običajno slanino. V italijanskih receptih uporabljajo samo rumenjake, a po mojih izkušnjah je v redu, če dodamo cela jajca. Tokrat sem se je lotila ob priložnosti dopusta na barki, bila je prava, klasična. Le fotografirati mi je ni uspelo, ker je prehitro pošla L

Za 4 osebe

500 g špagetov

50 g slanine guanciale

4 jajca

100 g naribanega parmezana

sveže mlet poper

Na ponvi prepražimo slanino (maščobe ima dovolj sama). V veliki skodelici zmešamo jajca s parmezanom in poprom.

Špagete skuhamo al dente, jih odcedimo in skupaj zmešamo vse troje – vroče špagete, slanino in jajčno zmes. Takoj postrežemo.





Ni komentarjev:

Objavite komentar